top of page

18 September: MMF NL panel bij congres VNPF


Woekerhandel en misbruik rondom het doorverkopen van concertkaarten. De problematiek rondom secondary ticketing en dynamic pricing staat deze weken op de agenda bij MMF. Afgelopen maandag ging Nahuel namens MMF NL samen met collega-manager Tim van der Zalm samen met BAM! Popauteurs langs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).


Maandag 18 september zullen we tijdens het VNPF-congres onder leiding van Amber Roner verder praten over de stand van de livesector met Arjo Klingens (MOJO), Tom Roetgering (GUTS Tickets), Martijn Swier (Endless Music, o.a. Within Temptation & Smash Into Pieces) en Niels Aalberts (VPRO 3voor12).


Arjo Klingens kennen we als het gezicht van LALALA Management en manager van grote namen als De Staat, BANJI en Remy van Kesteren. Sinds 1 september 2023 is Arjo werkzaam als manager boekingen Nederland bij MOJO Concerts. Met haar jarenlange ervaringen en kennis van de livesector hopen we op mooie inzichten over de stand van zaken op het gebied van livemuziek. Voorafgaand aan het panel zal Arjo ons meer vertellen over haar nieuwe werkzaamheden bij MOJO Concerts.


Tom Roetgering heeft veel werkervaring in diverse sectoren en is sinds 2017 co-founder en shareholder van GUTS Tickets. GUTS Tickets heeft als doel het onmogelijk maken van ticketfraude door middel van het inzetten van blockchain. Een kaartje doorverkopen? Dat kan alleen via het systeem van GUTS tickets en tegen dezelfde prijs als waarvoor je het hebt gekocht, waardoor woekerhandel en fraude tegen wordt gegaan.


Martijn Swier is het gezicht van Endless Music – een internationaal artiesten managementkantoor met een roster bestaande uit onder andere Within Temptation, Smash Into Pieces en The Analogues. Door zijn internationale roster kan Martijn ons veel vertellen over de stand van de zaken in de livesector, zowel in Nederland als wereldwijd.


Niels Aalberts is inmiddels al een flink aantal jaar werkzaam als eindredacteur voor 3voor12. De afgelopen tijd heeft 3voor12 veel aandacht besteed aan onderwerpen met betrekking tot de livesector. Naast zijn werkzaamheden bij 3voor12 houdt Niels zich ook bezig met Pefects.nl, zijn podcast De Machine en zijn wekelijkse nieuwsbrieven over muziek en media genaamd: Eerste Hulp bij Plaatopnamen. Niels heeft door al zijn werkzaamheden enorm veel ervaringen opgedaan binnen de livesector die hij met ons zal delen.

Amber Roner zal het panel als moderator begeleiden. Amber heeft meer dan tien jaar ervaring als presentator en multimedia journalist bij onder andere Eurosonic Noorderslag, Sublime, Omroep ZWART en NPO Radio 1. Naast haar werkzaamheden voor podcasts, radio en tv is Amber ook te vinden op het podium als presentator, dagvoorzitter en gespreksleider. Het panel zal plaatsvinden van 12:30 tot 13:15 in de zaal SIF: Dublin

MMF leden kunnen een ticket bestellen via onderstaande link voor de VNPF prijs (50 euro korting). Vermeld daarvoor je lidmaatschap bij het MMF in het organisatie veld van het registratieformulier.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page